ความสามารถในการใช้งานในเครื่องไมโครเวฟ
- BS EN 15284: Materials and articles in contact with food stuffs. Test method for the resistance to microwave heating of ceramic, glass, glass-ceramic or plastic cookware
ความทนทานต่อสารชะล้างในเครื่องล้างจาน
- EN 12875-4: Mechanical dishwashing resistance of utensils. Rapid test for domestic ceramic articles
ความดูดซึมน้ำ
- BS EN 1217 Method A & C: Materials and articles in contact with foodstuffs. Test methods for water absorption of ceramic articles
ความทนทานต่อการเปลี่ยนแปลงอุณหภูมิอย่างเฉียบพลัน
- PT 33 (Holloware articles)
- BS EN 1183: Materials and articles in contact with foodstuffs. Test methods for thermal shock and thermal shock endurance
ความทนทานในการใช้งานระหว่างตู้แช่แข็งกับเตาอบ หรือ ตู้แช่แข็งกับเครื่องไมโครเวฟ
- PT 36: Freezer to oven
- PT 37: Freezer to microwave
ความต้านทานต่อการแตกราน
- BS 4034: Specification for vitrified hotelware
- BS EN 13258: Materials and articles in contact with foodstuffs. Test methods for crazing resistance of ceramic articles
- BS 3402: Specification for quality of vitreous china sanitary appliances
ความสามารถในการทนทานต่อแรงกระแทก
- ASTM C368-88: Standard Test Method for Impact Resistance of Ceramic Tableware (Edge chipping)
- BS EN 12980: Materials and articles in contact with foodstuffs. Non-metallic articles for catering and industrial use. Method of test for the determination of impact resistance. (Edge chipping)
- PT32 or BCRL 1: Handle strength
- ASTM C368-88: Standard Test Method for Impact Resistance of Ceramic Tableware
Translucency
- EN 1184: Materials and articles in contact with foodstuffs. Test methods for translucency of ceramic articles
- BS 5416: Specification for china tableware
Table Top Testing
- PT 35: Handwashing
- PT 35: Pouring or Lid fit
- PT 35: Handle or Knob temperature
- PT 35: Water Retention/Leakage
- PT 35: Stability of free articles
XRF
- BS 5416: Specification for china tableware
Metal marking
อื่นๆ